Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

18 mei 2020

In de Cobouw van 14 mei 2020 staat een artikel over het 100% circulaire kozijn van K-VISION en de totstandkoming hiervan. 

Vijfhonderd jaar vooruit met 100 procent circulair kunststof kozijn

Er moest wat weerstand overwonnen worden, maar uiteindelijk bleek kozijnen maken van 100 procent gerecycled kunststof niet eens zo ingewikkeld. Ze zijn toegepast in een flatgebouw van Stadgenoot in Amsterdam Osdorp. En dat is niets minder dan een wereldprimeur.

Het idee ontstond bij de borrel aan het einde van een bedrijfsbezoek aan Profine Group in Berlijn. Schipper kozijnen, had aannemer Hemubo en DOOR architecten meegenomen naar haar belangrijkste toeleverancier. Altijd indrukwekkend zo’n fabriek vol machines waar aan de ene kant een zak granulaatkorrels in gaat en aan de andere kant langgerekte kunststof profielen uitrollen. Kilometer na kilometer, er komt geen einde aan. Hoewel de profielfabrikant ze afzaagt op standaardlengtes van zo’n 6,5 meter. Dan blijft het allemaal hanteerbaar.

Profine is een wereldspeler op haar vakgebied. Misschien wel nummer 1. Maar dat hangt er volgens Henk Sprick van de Nederlandse vestiging van af wat je allemaal wel en niet meetelt. In Nederland is de fabrikant vooral bekend van het merk K-VISION.

Lees het volledige artikel online of via de te downloaden PDF.

 

Artikel Cobouw 14 mei 2020

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.