Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

Jelmer in Profiel Magazine

10 mei 2021

Een aantal keer per jaar verschijnt in het magazine "Profiel" een column genaamd "de Pen". Hier kan iemand die een nieuwe rol of functie bekleedt zijn visie op de branche geven.

We zijn er trots op dat in de recente uitgave (mei) deze column is ingevuld door Jelmer Bijlsma, de nieuwe directeur. Het artikel geeft goed weer wat de focuspunten van Jelmer en het team van profine Nederland zijn voor de toekomst. Lees hieronder de tekst of download de publicatie via de link onderaan. 

Systeemleverancier profine Nederland is sinds 1969 actief op de Nederlandse nieuwbouw-en renovatiemarkt met het kozijnprofielsysteem K-VISION. Nederlandse partner kozijnfabrikanten verwerken de kozijnprofielen tot volwaardige kozijnen en verzorgen de montage.

Jelmer Bijlsma, Directeur profine Nederland | K-VISION Kozijnen

Dit jaar heb ik de rol van Bart de Weger als directeur van profine Nederland mogen overnemen. Hij was ruim 40 jaar werkzaam bij profine Nederland, waarvan zeker 30 als directeur. Zijn sterke visie, passie en het stabiele team om hem heen hebben ertoe geleid dat K-VISION kozijnen dé keuze van professionals in de bouw is geworden. Met een select aantal partner kozijnfabrikanten is er altijd een focus geweest op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Nederland circulair in 2050?
Onze missie is om verder te bouwen op dit fundament en een nieuwe impuls te geven aan de thema’s die in deze turbulente tijd onmiskenbaar groot zijn geworden en door corona in een stroomversnelling zijn geraakt. In een wereld waarin grondstoffen schaarser worden, een miljoen woningen gebouwd moeten worden en onze gezondheid voorop staat moeten wij samen met onze partners een stap naar voren doen, de handen ineenslaan en werken aan zicht op een betere wereld. Er is slechts één aarde, dus het is de taak aan ons allemaal om hier zorgvuldig mee om te gaan voor de volgende generaties. Daarom zullen we de komende jaren met passie meewerken aan de doelstelling “Nederland circulair in 2050’’.

Geen woorden maar daden
Ik ben van mening dat je op duurzaamheid en circulariteit geen concurrentie moet nastreven, je kunt koploper zijn en pionier, maar uiteindelijk draait het om samen in actie komen. Daarom werken we graag samen met partner kozijnfabrikanten om een gesloten kringloop te waarborgen en maken we gebruik van onafhankelijke organisaties als Kiwa om onze processen te laten beoordelen en optimaliseren. Het Kiwa Covenant Circulair ondernemen en K-VISION ReFrame; het uit 100% gerecycled materiaal bestaande kunststof kozijn zijn concrete stappen. Geen woorden maar daden. Zo wordt duurzaam, circulair ondernemerschap de logische standaard.

Samen met ketenpartners en gelijkgestemden wissel ik graag van gedachten over circulair ondernemerschap. Neem gerust contact met mij op voor een kop koffie via Teams/ Zoom of na corona in persoon.

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.