Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

25 mei 2020

profine groeit ook in deze bijzondere tijd. Met ingang van 20 mei, heeft profine wezenlijke delen van de Engelse Aperture groep, het voormalige Synseal overgenomen. Hiermee versterkt profine haar positie op de markt in het Verenigd Koninkrijk.

De Aperture Group, gevestigd in Huthwaite, Nottinghamshire, staat bekend om haar gerenommeerde merken zoals Legend, Synerjy, Evolve, Cali-bre Doors, Norvik New Build of WarmCore.

Het Verenigd Koninkrijk is van oudsher een van de belangrijkste Europese  markten. Tot dusver had profine daar nog geen eigen extrusiefaciliteit, maar vanaf nu zal de productie starten onder de nieuwe naam profine UK Extrusions Ltd - met meer dan 20 extrusie lijnen, een eigen mengfabriek en verschillende lijnen om folie op de profielen aan te brengen. De uitbreiding van het personeelsbestand van profine zal naar verwachting meer dan 100 werknemers omvatten.

profine zet de activiteiten van het met succes gevestigde merk Kömmerling in het Verenigd Koninkrijk voort samen met het Aperture-portfolio. De Aperture-produkten zullen ook in andere landen op de markt worden gebracht.

Dr. Peter Mrosik, eigenaar en CEO van profine: “Met deze acquisitie versterken we onze goede internationale marktpositie en zetten we ons succesverhaal in de Britse markt voort. Hiermee onderstrepen we ons doel om in elk van onze markten het meest toonaangevende bedrijf in onze branche te zijn. Ik ben erg blij om de nieuwe collega's uit het Verenigd Koninkrijk aan boord te hebben en hen van harte welkom te heten in de profine familie! "

 

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.