Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

Twee K-VISION verwerkers winnen een VKG Architectuurprijs 2018

29 mei 2018

Op de jaarlijkse VKG Architectuurdag werden drie belangrijke prijzen uitgereikt. Voor zowel nieuwbouw als renovatie konden projecten worden ingezonden. Een vakjury heeft gejureerd en de genomineerde projecten bepaald aan de hand van tekeningen, foto's, omschrijving en details.

In de categorie Nieuwbouw heeft Schipper Kozijnen gewonnen met het mooie project Urban Lofts. Het gebouw 'Urban Lofts' in de wijk Bangert & Oosterpolder in Zwaag bestaat uit 19 appartementen. Het is een initiatief van Global Architects en MijnWoonID en ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit betekende dat de bewoners samen met de nieuwe buren, een architect, een aannemer en een procesbegeleider vorm konden geven aan hun eigen gebouw. Kopers hadden hierbij alle vrijheid om hun woondromen waar te maken, maar kregen wel hulp met de zakelijke en financiële kant van bouwen. Het project is tot stand gekomen met Bot Bouwgroep.

Urban Lofts toont met een ogenschijnlijke eenvoud wat de mogelijkheden zijn van kunststof kozijnen. De hoge kozijnen liggen terug en zijn in combinatie met het metselwerk in blokverband op een fraaie manier verwerkt in het architectonische beeld. Global Architects neemt u mee naar het project in dit filmpje:

In de categorie Publieksprijs werd de winnaar bepaald aan de hand van stemmen. Hier heeft Ramenfabriek Op 't Hoog gewonnen met een overtuigende uitslag van meer dan de helft van de stemmen! Het mooie project woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg is tot stand gekomen dankzij Marquart Architecten met Roozen - van Hoppe als opdrachtgever.

   

Bij Woonlandschap de Leyhoeve kunnen geliefden tot in de lengte der dagen onder een dak blijven wonen. Het is een wooncomplex met appartementen voor 55-plussers en zorgsuites voor senioren met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag. De mooiste woonvorm voor senioren, met de luxe van een hotel en zorg binnen handbereik.

 

Beide projecten laten in uiteenlopende ontwerpen de ongekende mogelijkheden zien van K-VISION kunststof kozijnen. De jury van de VKG Architectuurprijs 2018 bestaat uit Rick Wessels (voorzitter, biq architecten), Mark Graafland (Bureau Kroner architecten), Bart van Kampen (De Zwarte Hond), Albert Zegelaar (VKG) en Harm Tilman (secretaris, de Architect). Op 28 mei werden de prijswinnaars bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse VKG Architectuurdag.

Van harte gefeliciteerd winnaars met deze belangrijke Architectuurprijzen!

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.