Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

Kunststof kozijnen: energiezuinig

Kiezen voor K-VISION kunststof kozijnen, is kiezen voor energiezuinig wonen en dat scheelt enorm in de portemonnee.

Wanneer een woning of gebouw nog voorzien is van oude (houten) kozijnen en enkelvoudig glas dan verdwijnt de warmte gewoon naar buiten. Weggegooid geld dus en niet energiezuinig. Is een woning gebouwd vóór 1995 dan kunt u ervan uitgaan dat er slecht isolerende kozijnen en ramen in zitten. Zelfs het dubbelglas van vóór 1995 isoleert veel minder als het huidige hoogrendementsglas dat twee tot drie keer beter isoleert!

De best isolerende kozijnen
De meest effectieve manier om een woning of gebouw optimaal te isoleren is zowel de kozijnen als het glas te vervangen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, maar de beste investering zijn kunststof kozijnen die voorzien zijn van dubbel glas of – nog beter – triple (drievoudig) glas. Vaak wordt voor de begane grond triple glas geadviseerd en voor de eerste en/of tweede verdieping dubbel glas.

Denk ook aan de buitendeur(en)
Tochtige buitendeuren kunnen de energiebesparing door kunststof kozijnen teniet doen. Vergeet ook de andere ‘tochtgaten’ als kelderramen, toiletraampjes en brievenbussen niet.

Energielabel woningen
Het energielabel is een rapport waarin bepaald is hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Bij koop of verkoop van een woning is het daarom belangrijk over betrouwbare informatie te beschikken over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft deze informatie. Het wordt berekend op basis van de mate van isolatie van de woning en de aanwezige verwarmings-, ventilatie- en watervoorzieningen. Er zijn diverse sites waar u gratis het energielabel van een woning kunt bepalen.

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.